-38 %

Bai Mu Dan Superior

(Bílá Pivoňka)   Země původu: Čína  

Hodnocení: 4,2 (již hodnotilo 9 uživatelů)
4.2222/5 9

Aromatický, přesto vybraný čaj pro celodenní popíjení. Doporučujeme však dopoledne a odpoledne, pro čerstvě probuzené nemusí mít totiž adekvátní náboj.

Popis

více

Čajové listy jsou zavadnuty a usušeny s minimem mechanického poškození. Pokud obsahuje větší podíl tipsů, může být záhodno zvýšit teplotu a nebo listy podrtit. S přípravou je možné velice experimentovat,…

Příprava čaje

více

Propláchnout pouze teplou vodou, na konvici teplota vyšší (až 90°C pokud není konvice předehřátá), pro zhong nižší (cca 75°C). Slijeme po čtyřech minutách, pokud je teplota vyšší, ubereme o trošku…

Více o čaji
Původní cena: 159 Kč
Akční cena s DPH za balení: 50 g

99 Kč

Dostupnost: Skladem
(expedice do 24-48 hodin)
Množství:


Našli jste lepší cenu?
1 ks = 50 g ks

Napište nám




Akční výprodej

Bai Mu Dan King (Královská Bílá Pivoňka)

-50 %
Akční výprodej / Čaj Bai Mu Dan King
343 Kč

Čína / 50 g

171 Kč

Akce

Bai Mu Dan Superior (Bílá Pivoňka)

-38 %
Akce / Čaj Bai Mu Dan Superior
159 Kč

Čína / 50 g

99 Kč

Shou Mee velkolisté (Obočí Dlouhověkosti)

Čaj Shou Mee velkolisté

Čína / 50 g

73 Kč

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo

Bai Mu Dan Superior

[x] Zavřít bai-mu-dan-superior-detail.jpg

Překlad názvu 


Bílá Pivoňka

Alternativní název 


Pai Mu Tan Superior

Alternativní název překlad 


Stříbrná pivoňka

Komentář 


Čajové listy jsou zavadnuty a usušeny s minimem mechanického poškození. Pokud obsahuje větší podíl tipsů, může být záhodno zvýšit teplotu a nebo listy podrtit. S přípravou je možné velice experimentovat, kdy rozdíl v množství čaje, vody, teploty a času louhování může přinést razantní změnu, ovšem při zachování pitelnosti.

Vzhled suchého listu 


Rozevřené, viditelně usušené, zeleno-hnědé, místy béžové s podílem šedo-bíle ochmýřených pupenů.

Vůně sypaného listu 


Sladká vůně s nádechem lesního ovoce (bez jakékoli kyselosti)

Příprava čaje 


Propláchnout pouze teplou vodou, na konvici teplota vyšší (až 90°C pokud není konvice předehřátá), pro zhong nižší (cca 75°C). Slijeme po čtyřech minutách, pokud je teplota vyšší, ubereme o trošku čas. Pokud je vhodně volen poměr teploty a času louhování, udrží více nálevů. Dobře připravený druhý nálev překvapí vyvážeností a harmonií. U třetího ustupuje síla.

Barva nálevu 


Světlá, jemně zlatá

Vůně nálevu 


Slámově jemná

Chuť nálevu 


Velice jemný nálev s lehkou svíravostí, po stranách jazyka osvěžující až mátově bylinná.

Vůně vyluhovaného listu 


Bylinná až do jemně ořechové, ve srovnání s nálevem je podstatně výraznější.

Vzhled vyluhovaného listu 


Malé listy, zeleno-hnědé s podílem tipsů

Příbuzné čaje 


Bai Mu Dan King

Bai Mu Dan Superior

[x] Zavřít
Našli jste někde lepší cenu?