-40 %

Shincha Uji

Země původu: Japonsko  

Hodnocení: 3,7 (již hodnotili 3 uživatelé)
3.6667/5 3

Špičkový japonský zelený čaj z první sklizně.

Popis


V přesném překladu “Nový čaj”, v Evropě známý pod přívlastkem “Beaujolais Nouveau”. Přes zimu dochází v kořenech čajových keřů k akumulaci živin, které se dostávají na jaře do prvních listů. Shincha Uji pochází právě z nich. Vyniká jemnou a plnou chutí. 

Příprava čaje

více

Pokud se čajomilec rozhodne čaj očistit před prvním nálevem, je nutné použít jemné sítko a vlažnou vodu. Tento krok vzhledem k delikátnosti čajových lístků vůbec nedoporučujeme! Louhujeme při teplejší vodě (cca 70°C) po dobu několika sekund. Doporučuji pro srovnání zkousit chladnější vodu s časem…

Více o čaji
Původní cena: 586 Kč
Akční cena s DPH za balení: 50 g

352 Kč

Dostupnost: Není na skladě
(V případě zájmu o tento produkt
nás kontaktujte)

Napište nám




Rooibos Citron a ananas

-15 %
Čaj Rooibos Citron a ananas
113 Kč

Jižní Afrika / 100 g

96 Kč

Rooibos Pralinka

-10 %
Čaj Rooibos Pralinka
85 Kč

Jižní Afrika / 100 g

76 Kč

Akce

Zázvor

-10 %
Akce / Čaj Zázvor
94 Kč

Německo / 100 g

85 Kč

Akce

Čistá příroda / bez přísad

-30 %
Akce / Čaj Čistá příroda / bez přísad
220 Kč

Německo / 100 g

154 Kč

Akce

Delikátní pomeranč

-15 %
Akce / Čaj Delikátní pomeranč
94 Kč

Německo / 100 g

80 Kč

Honeybush Červený

Čaj Honeybush Červený

Jižní Afrika / 100 g

109 Kč

Akce

Mango – Maracuja

-10 %
Akce / Čaj Mango – Maracuja
103 Kč

Německo / 100 g

93 Kč

Akce

Puerh tmavý (2008) v mandarince (16 ks)

-10 %
Akce / Čaj Puerh tmavý (2008) v mandarince (16 ks)
1 656 Kč

Čína / 1 ks

1 490 Kč

Formosa Gao Shan Nai Xiang (Mléčný Oolong)

Čaj Formosa Gao Shan Nai Xiang

Taiwan / 50 g

183 Kč

Akce

Rooibos Zelený (Rooibos Zelený)

A+
Akce / Čaj Rooibos Zelený

Jižní Afrika / 100 g

86 Kč

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo

Shincha Uji

[x] Zavřít shincha-uji-detail.jpg

Komentář 


V přesném překladu “Nový čaj”, v Evropě známý pod přívlastkem “Beaujolais Nouveau”. Přes zimu dochází v kořenech čajových keřů k akumulaci živin, které se dostávají na jaře do prvních listů. Shincha Uji pochází právě z nich. Vyniká jemnou a plnou chutí. 

Vzhled suchého listu 


Velice jemné malé zploštělé listy ve tvaru malých větviček

Vůně sypaného listu 


Hutná, podobná jemně opraženým dýňovým semínkům

Příprava čaje 


Pokud se čajomilec rozhodne čaj očistit před prvním nálevem, je nutné použít jemné sítko a vlažnou vodu. Tento krok vzhledem k delikátnosti čajových lístků vůbec nedoporučujeme! Louhujeme při teplejší vodě (cca 70°C) po dobu několika sekund. Doporučuji pro srovnání zkousit chladnější vodu s časem louhování 20 až 40 sekund nebo déle. Při vodě teplejší než 70°C sléváme po několika sekundách, tedy jen co se čajové listy zčásti usadí na dně. Počet nálevů je úměrný době louhování a teplotě. Dle našich zkušeností minimálně pět, více pokud vyhovuje slabší chuť.

Barva nálevu 


Jasně zelená

Vůně nálevu 


Lehká, aromatická, připomínající rozkvetlé jarní keře. Malinký dozvuk trpkosti pecek na konci vůně.

Chuť nálevu 


Překvapivě osvěžující, až mátově trávová. Velice plná, současně však elegantní. Jak typická pro čaje z Japonska! Chuťový dozvuk pomalu opadající, jemný a sladký.

Vůně vyluhovaného listu 


Jemná, aromatická

Vzhled vyluhovaného listu 


Listy jsou natolik tenké, že po zalití připomínají rozmrazený špenát. Při nalévání doporučujeme buď velice pomalý pohyb a nebo sítko, ve kterém může většina čaje skončit. Čajové listy obsahují vlákninu a proto jejich konzumace tělu jen prospěje.

Příbuzné čaje 


Shincha Saemidori

Shincha Uji

[x] Zavřít
Našli jste někde lepší cenu?