Velice jemný, hladký a elegantní, aromatický a mírně povzbuzující čaj pro popíjení ve dne i večer.
Gabaron má v zpracovaných listech mnohonásobně vyšší obsah aminokyselin, specificky kyselinu gama-aminomáselnou (kyselina γ-aminomáselná, GABA), která je hlavním inhibičním neurotransmiterem centrální…
Po opláchnutí a ohřátí nádobí první nálev přeléváme vodou o teplotě 80 až 85°C. Louhujeme v řádu minuty až dvou. Cílem je postupně z listů vylouhovat co nejvíce zdraví prospěšných látek.…
Více o čaji Oolong Microsite | |
---|---|
Cena s DPH za balení: 50 g | 181 Kč |
Dostupnost: |
Není na skladě
(V případě zájmu o tento produkt nás kontaktujte) |
Přihlášení k odběru novinek.
Kolbenova 997/5g
190 00 Praha 9-Vysočany
tel.: +420 774 885 855
tel.: +420 774 885 858
e-mail: [javascript protected email]
GABA
Gabaron má v zpracovaných listech mnohonásobně vyšší obsah aminokyselin, specificky kyselinu gama-aminomáselnou (kyselina γ-aminomáselná, GABA), která je hlavním inhibičním neurotransmiterem centrální nervové soustavy. Tuto vlastnost mají "GABA" čaje díky výrobnímu postupu, který objevil Dr.Tsushida Tojiro v Japonsku v roce 1987 při experimentování s konzervací potravin. Obsah aminokyselin se v čajových listech podstatně zvýšil, pokud byly v průběhu zpracování vystaveny po dobu 6ti až 10ti hodin dusíku namísto kyslíku. Popíjení Gabaronu přináší uklidnění, vyrovnání psychiky a dlouhodobě lepší koncentraci. Je proto vhodný při potřebě zvládat úzkostné stavy. Napomáhá snížení krevního tlaku, zlepšuje prokrvení a metabolismus mozku, snižuje množství cukru v krvi, pomáhá při nespavosti, chrání ledviny a játra. V Japonsku se GABA čaj vyrábí primárně ve formě zeleného čaje, na Taiwanu převládá zpúsob zpracování na Oolong.
Temně zelené oblé granulky se žluto-medovou kresbou.
Jemně květinová s lehkým karamelovým tónem.
Po opláchnutí a ohřátí nádobí první nálev přeléváme vodou o teplotě 80 až 85°C. Louhujeme v řádu minuty až dvou. Cílem je postupně z listů vylouhovat co nejvíce zdraví prospěšných látek. U dalších nálevů zvyšujeme mírně teplotu a čas (90°C, do 3min). Tento druh přípravy nabízí relativně stálou chuť bez markantnějších rozdílů mezi nálevy.
Zlato – medová až místy lehce oranžová.
Vyvážená, plná, jemně pečená s tónem podtónem rozkvetlých květin a vzácných dřev. S dalšími nálevy postupně se zaoblující.
Ve srovnání s oolongy v nabídce je nálev jemnější, vystupuje náznak koření a pečená chuť s menším dozvukem. Při delším louhování osvěžující díky jemné svíravosti.
Lehká, s podtextem karamelu.
Kadeřavé lístky temně zelené barvy, rovnoměrně oxidované.
Oolongy s Taiwanu (Formosa)