Osvěžující nálev s větším obsahem kofeinu
Maté pochází ze stromu Cesmíny paraguayské (výška až 15 metrů). Maté obsahuje ve srovnání s čajem více kofeinu, který však v kombinaci s ostatním látkami povzbuzuje s pomalejším náběhem, táhlejším průběhem a pomalu odeznívá ve srovnání s kávou, která velice rychle nastoupí, enormně povzbudí a rychle…
Buď připravíme tradičně do kalabasy (viz. Článek který popisuje jak připravit nápoj aniž by byl hořký) a nebo doporučujeme do skla, ve kterém je možné dobře sledovat barvu nálevu a dle ní odvodit jeho sílu. Teplota vody vždy 100°C. Pokud zaléváme listy vodou ve skle, volíme větší nádobu. První i druhý…
Více o čaji | |
---|---|
Cena s DPH za balení: 500 g | 273 Kč |
Dostupnost: |
Není na skladě
(V případě zájmu o tento produkt nás kontaktujte) |
Přihlášení k odběru novinek.
Kolbenova 997/5g
190 00 Praha 9-Vysočany
tel.: +420 774 885 855
tel.: +420 774 885 858
e-mail: [javascript protected email]
Brazilské Maté
Yerba Maté
Maté pochází ze stromu Cesmíny paraguayské (výška až 15 metrů). Maté obsahuje ve srovnání s čajem více kofeinu, který však v kombinaci s ostatním látkami povzbuzuje s pomalejším náběhem, táhlejším průběhem a pomalu odeznívá ve srovnání s kávou, která velice rychle nastoupí, enormně povzbudí a rychle odezní. Maté obsahuje více než 20 aminokyselin, vitamíny B1, B2 a C. Zastoupeny jsou také minerální látky jako jsou magnézium, mangan, vápník, železo a fosfor. Vzhledem k obsahu kofeinu není vhodné pro udržování pitného režimu. Doporučujeme jeho pití prokládat konzumací vody v pokojové teplotě. Maté urychluje metabolizmus, pomáhá tak při detoxikaci organizmu, vyplavuje škodliviny z těla, upravuje chuť k jídlu, upravuje trávení, má pozitivní vliv na činnost mozku, přičemž nezatěžuje srdce, zlepšuje paměť a například zbystřuje úsudek.
Zelené lupínky jemného listu
Jemná listová
Buď připravíme tradičně do kalabasy (viz. Článek který popisuje jak připravit nápoj aniž by byl hořký) a nebo doporučujeme do skla, ve kterém je možné dobře sledovat barvu nálevu a dle ní odvodit jeho sílu. Teplota vody vždy 100°C. Pokud zaléváme listy vodou ve skle, volíme větší nádobu. První i druhý nálev sléváme téměř okamžitě. Vyhneme se tak trpkosti a naopak, získáme velice příjemný, elegantní nálev.
Průsvitná, zeleno – žlutá s jemným kalem
Jemná, listová, lehce svíravá
Medově jemná, osvěžující
Osvěžující, podobné čerstvě nasekané trávě nebo utrženým listům ze stromu
zelené lupínky jemného listu