Špičkový japonský zelený čaj z první sklizně.
V přesném překladu “Nový čaj”, v Evropě známý pod přívlastkem “Beaujolais Nouveau”. Přes zimu dochází v kořenech čajových keřů k akumulaci živin, které se dostávají na jaře do prvních listů. Sincha Uji pochází právě z nich. Vyniká jemnou a plnou chutí. Čajomilec může strávit velice příjemný čas hledáním…
Pokud se čajomilec rozhodne čaj očistit před prvním nálevem, je nutné použít jemné sítko a vlažnou vodu. Tento krok vzhledem k delikátnosti čajových lístků vůbec nedoporučujeme! Louhujeme při teplejší vodě (cca 60°C) po dobu několika sekund. Doporučuji pro srovnání zkusit chladnější vodu s časem louhování…
Více o čaji | |
---|---|
Původní cena: | |
Akční cena s DPH za balení: 50 g | 181 Kč |
Dostupnost: |
Není na skladě
(V případě zájmu o tento produkt nás kontaktujte) |
Přihlášení k odběru novinek.
Kolbenova 997/5g
190 00 Praha 9-Vysočany
tel.: +420 774 885 855
tel.: +420 774 885 858
e-mail: [javascript protected email]
V přesném překladu “Nový čaj”, v Evropě známý pod přívlastkem “Beaujolais Nouveau”. Přes zimu dochází v kořenech čajových keřů k akumulaci živin, které se dostávají na jaře do prvních listů. Sincha Uji pochází právě z nich. Vyniká jemnou a plnou chutí. Čajomilec může strávit velice příjemný čas hledáním chuťových rozdílů mezi čaji Shincha Saemidori a Sincha Uji.
Velice jemné malé zploštělé listy ve tvaru malých větviček, o trošku větší než u Sincha Uji.
Hutná, podobná jemně opraženým dýňovým semínkům
Pokud se čajomilec rozhodne čaj očistit před prvním nálevem, je nutné použít jemné sítko a vlažnou vodu. Tento krok vzhledem k delikátnosti čajových lístků vůbec nedoporučujeme! Louhujeme při teplejší vodě (cca 60°C) po dobu několika sekund. Doporučuji pro srovnání zkusit chladnější vodu s časem louhování 20 až 40 sekund nebo déle. Při vodě teplejší než 60°C sléváme po několika sekundách, tedy jen co se čajové listy zčásti usadí na dně. Počet nálevů je úměrný době louhování a teplotě. Dle našich zkušeností minimálně pět, více pokud vyhovuje slabší chuť.
Jasně zelená
Lehká, aromatická, připomínající rozkvetlé jarní keře. Malinký dozvuk trpkosti pecek na konci vůně. Silnější než u Sincha Uji.
Překvapivě osvěžující, až mátově trávová. Velice plná, současně však elegantní. Jak typická pro čaje z Japonska! Dozvuk pomalu opadající, jemný a sladký.
Jemná, aromatická
Listy jsou natolik tenké, že po zalití připomínají rozmrazený špenát. Při nalévání doporučujeme buď velice pomalý pohyb a nebo sítko, ve kterém může většina čaje skončit. Čajové listy obsahují vlákninu a proto jejich konzumace tělu prospěje.
Sincha Uji