-25 %

Hojicha

Země původu: Japonsko  

Hodnocení: 4 (již hodnotili 3 uživatelé)
4.0000/5 3

Jemně pražené řapíky a netříděné listy zeleného čaje pražené při teplotě 200°C. Japonská specialita vhodná mimo jiné po vydatném jídle nebo za studena v letním období. Hojicha se stala velice oblíbenou díky svým zdravotním účinkům. Původně se jednalo o nižší třídu čaje. Původ prefektura Shizuoka, značka Chamizen.

Popis

více

Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky.…

Příprava čaje


Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.

Více o čaji
Původní cena: 197 Kč
Akční cena s DPH za balení: 50 g

147 Kč

Dostupnost: Skladem
(expedice do 24-48 hodin)
Množství:


Našli jste lepší cenu?
1 ks = 50 g ks

Novinka

Snow Spiral (Sněhová spirálka)

Novinka / Čaj Snow Spiral

Čína / 50 g

78 Kč

Akce

Matcha Iri Sencha

A+
Akce / Čaj Matcha Iri Sencha

Japonsko / 50 g

205 Kč

Matcha práškový čaj 50g

-25 %
Čaj Matcha práškový čaj 50g
711 Kč

Japonsko / 50 g

533 Kč

Novinka

Emerald Premium Organic FF

-20 %
Novinka / Čaj Emerald Premium Organic FF
193 Kč

Čína / 50 g

154 Kč

Novinka

An Ji Bai Cha

-35 %
Novinka / Čaj An Ji Bai Cha
397 Kč

Čína / 50 g

258 Kč

Hojicha

-25 %
Čaj Hojicha
197 Kč

Japonsko / 50 g

147 Kč

Novinka

Huang Shan Mao Feng (Ochmýřený vrcholek ze žlutých hor)

-25 %
Novinka / Čaj Huang Shan Mao Feng
391 Kč

Čína / 50 g

293 Kč

Novinka

Emerald Premium Organic SF

Novinka / Čaj Emerald Premium Organic SF

Čína / 50 g

99 Kč

Huang Shan Yun Wu (Čaj mraků a mlhy ze žlutých hor)

-25 %
Čaj Huang Shan Yun Wu
57 Kč

Čína / 50 g

43 Kč

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo

Hojicha

[x] Zavřít hojicha-detail.jpg

Komentář 


Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky. Je velice vhodná jako nápod před spaním díky nižšímu obsah kofeinu.

Vzhled suchého listu 


Světle hnědé řapíky a fragmenty listů

Vůně sypaného listu 


Jemně pečené, nasládlé

Příprava čaje 


Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.

Barva nálevu 


Žlutohnědá

Vůně nálevu 


Lehce pečená

Chuť nálevu 


Sladká, jemně pečená až karamelovo-ořechová

Vůně vyluhovaného listu 


Hnědé řapíky a listy

Vzhled vyluhovaného listu 


Tmavě hnědé řapíky a fragmenty listů

Hojicha

[x] Zavřít
Našli jste někde lepší cenu?