Jemně pražené řapíky a netříděné listy zeleného čaje pražené při teplotě 200°C. Japonská specialita vhodná mimo jiné po vydatném jídle nebo za studena v letním období. Hojicha se stala velice oblíbenou díky svým zdravotním účinkům. Původně se jednalo o nižší třídu čaje. Původ prefektura Shizuoka, značka Chamizen.
Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky.…
Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.
Více o čaji | |
---|---|
Původní cena: | |
Akční cena s DPH za balení: 50 g | 147 Kč |
Dostupnost: |
Není na skladě
(V případě zájmu o tento produkt nás kontaktujte) |
Přihlášení k odběru novinek.
Kolbenova 997/5g
190 00 Praha 9-Vysočany
tel.: +420 774 885 855
tel.: +420 774 885 858
e-mail: [javascript protected email]
Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky. Je velice vhodná jako nápod před spaním díky nižšímu obsah kofeinu.
Světle hnědé řapíky a fragmenty listů
Jemně pečené, nasládlé
Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.
Žlutohnědá
Lehce pečená
Sladká, jemně pečená až karamelovo-ořechová
Hnědé řapíky a listy
Tmavě hnědé řapíky a fragmenty listů