-25 %

Hojicha

Země původu: Japonsko  

Hodnocení: 3,8 (již hodnotili 4 uživatelé)
3.7500/5 4

Jemně pražené řapíky a netříděné listy zeleného čaje pražené při teplotě 200°C. Japonská specialita vhodná mimo jiné po vydatném jídle nebo za studena v letním období. Hojicha se stala velice oblíbenou díky svým zdravotním účinkům. Původně se jednalo o nižší třídu čaje. Původ prefektura Shizuoka, značka Chamizen.

Popis

více

Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky.…

Příprava čaje


Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.

Více o čaji
Původní cena: 197 Kč
Akční cena s DPH za balení: 50 g

147 Kč

Dostupnost: Není na skladě
(V případě zájmu o tento produkt
nás kontaktujte)

Napište nám




Rooibos Citrónový

-10 %
Čaj Rooibos Citrónový
84 Kč

Jižní Afrika / 100 g

76 Kč

Bylinná směs s mangem a zázvorem

-15 %
Čaj Bylinná směs s mangem a zázvorem
96 Kč

Německo / 100 g

82 Kč

Rooibos Pralinka

-10 %
Čaj Rooibos Pralinka
85 Kč

Jižní Afrika / 100 g

76 Kč

Novinka

Letní den

Novinka / Čaj Letní den

Německo / 100 g

113 Kč

Akce

Rooibos Sladký hřích

-15 %
Akce / Čaj Rooibos Sladký hřích
113 Kč

Jižní Afrika / 100 g

96 Kč

Akce

Rooibos Malina a rebarbora

-15 %
Akce / Čaj Rooibos Malina a rebarbora
105 Kč

Jižní Afrika / 100 g

89 Kč

Doporučujeme

Rooibos Pomeranč se zázvorem

Doporučujeme / Čaj Rooibos Pomeranč se zázvorem

Jižní Afrika / 100 g

89 Kč

Formosa Gao Shan Nai Xiang (Mléčný Oolong)

Čaj Formosa Gao Shan Nai Xiang

Taiwan / 50 g

183 Kč

Doporučujeme

Rooibos Stracciatella zmrzlina (Rooibos Stracciatella zmrzlina)

Doporučujeme / Čaj Rooibos Stracciatella zmrzlina

Jižní Afrika / 100 g

79 Kč

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo

Hojicha

[x] Zavřít hojicha-detail.jpg

Komentář 


Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky. Je velice vhodná jako nápod před spaním díky nižšímu obsah kofeinu.

Vzhled suchého listu 


Světle hnědé řapíky a fragmenty listů

Vůně sypaného listu 


Jemně pečené, nasládlé

Příprava čaje 


Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.

Barva nálevu 


Žlutohnědá

Vůně nálevu 


Lehce pečená

Chuť nálevu 


Sladká, jemně pečená až karamelovo-ořechová

Vůně vyluhovaného listu 


Hnědé řapíky a listy

Vzhled vyluhovaného listu 


Tmavě hnědé řapíky a fragmenty listů

Hojicha

[x] Zavřít
Našli jste někde lepší cenu?