-25 %

Hojicha

Země původu: Japonsko  

Hodnocení: 4 (již hodnotili 3 uživatelé)
4.0000/5 3

Jemně pražené řapíky a netříděné listy zeleného čaje pražené při teplotě 200°C. Japonská specialita vhodná mimo jiné po vydatném jídle nebo za studena v letním období. Hojicha se stala velice oblíbenou díky svým zdravotním účinkům. Původně se jednalo o nižší třídu čaje. Původ prefektura Shizuoka, značka Chamizen.

Popis

více

Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky.…

Příprava čaje


Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.

Více o čaji
Původní cena: 197 Kč
Akční cena s DPH za balení: 50 g

147 Kč

Dostupnost: Skladem
(expedice do 24-48 hodin)
Množství:


Našli jste lepší cenu?
1 ks = 50 g ks

Novinka

Slunná stráň / pomeranč & mochyně

Novinka / Čaj Slunná stráň / pomeranč & mochyně

Německo / 100 g

89 Kč

Akce

Huang Ya (Zamlžený Vrcholek)

-15 %
Akce / Čaj Huang Ya
201 Kč

Čína / 50 g

171 Kč

Akce

Puerh tmavý (2008) v mandarince (8 ks)

A+
Akce / Čaj Puerh tmavý (2008) v mandarince (8 ks)

Čína / 1 ks

833 Kč

Puerh tmavý 7581 cihla (2008) 250g

Čaj Puerh tmavý 7581 cihla (2008) 250g

Čína / 250 g

679 Kč

Akce

Zimní čaj / bez přidaných aromat

-15 %
Akce / Čaj Zimní čaj / bez přidaných aromat
86 Kč

Německo / 100 g

73 Kč

Novinka

Rooibos Piňa Colada (Rooibos Piňa Colada)

-10 %
Novinka / Čaj Rooibos Piňa Colada
87 Kč

Jižní Afrika / 100 g

78 Kč

Shou Mee velkolisté (Obočí Dlouhověkosti)

Čaj Shou Mee velkolisté

Čína / 50 g

73 Kč

Akce

Moře květů / aroma třešně a maliny

-15 %
Akce / Čaj Moře květů / aroma třešně a maliny
124 Kč

Německo / 100 g

105 Kč

Gabaron Oolong

Čaj Gabaron Oolong

Thajsko / 50 g

181 Kč

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo

Hojicha

[x] Zavřít hojicha-detail.jpg

Komentář 


Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky. Je velice vhodná jako nápod před spaním díky nižšímu obsah kofeinu.

Vzhled suchého listu 


Světle hnědé řapíky a fragmenty listů

Vůně sypaného listu 


Jemně pečené, nasládlé

Příprava čaje 


Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.

Barva nálevu 


Žlutohnědá

Vůně nálevu 


Lehce pečená

Chuť nálevu 


Sladká, jemně pečená až karamelovo-ořechová

Vůně vyluhovaného listu 


Hnědé řapíky a listy

Vzhled vyluhovaného listu 


Tmavě hnědé řapíky a fragmenty listů

Hojicha

[x] Zavřít
Našli jste někde lepší cenu?