-25 %

Hojicha

Země původu: Japonsko  

Hodnocení: 3,8 (již hodnotili 4 uživatelé)
3.7500/5 4

Jemně pražené řapíky a netříděné listy zeleného čaje pražené při teplotě 200°C. Japonská specialita vhodná mimo jiné po vydatném jídle nebo za studena v letním období. Hojicha se stala velice oblíbenou díky svým zdravotním účinkům. Původně se jednalo o nižší třídu čaje. Původ prefektura Shizuoka, značka Chamizen.

Popis

více

Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky.…

Příprava čaje


Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.

Více o čaji
Původní cena: 197 Kč
Akční cena s DPH za balení: 50 g

147 Kč

Dostupnost: Není na skladě
(V případě zájmu o tento produkt
nás kontaktujte)

Novinka

Sladké mango

Novinka / Čaj Sladké mango

Německo / 100 g

143 Kč

Akce

Kvetoucí zahrada / Jahoda s malinou

-20 %
Akce / Čaj Kvetoucí zahrada / Jahoda s malinou
123 Kč

Německo / 100 g

98 Kč

Slunečný den (s ananasem a mangem)

Čaj Slunečný den (s ananasem a mangem)

Německo / 100 g

113 Kč

Akce

Rooibos Orientální noc (Rooibos Orientální noc)

A+
Akce / Čaj Rooibos Orientální noc

Jižní Afrika / 100 g

84 Kč

Akce

Čistá příroda / bez přísad

-30 %
Akce / Čaj Čistá příroda / bez přísad
220 Kč

Německo / 100 g

154 Kč

Akce

Keemun Gong Fu

-25 %
Akce / Čaj Keemun Gong Fu
90 Kč

Čína / 50 g

67 Kč

Akce

Rooibos Malina a rebarbora

A+
Akce / Čaj Rooibos Malina a rebarbora

Jižní Afrika / 100 g

105 Kč

Akce

Tie Guan Yin pečená

A+
Akce / Čaj Tie Guan Yin pečená

Čína / 50 g

109 Kč

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo

Hojicha

[x] Zavřít hojicha-detail.jpg

Komentář 


Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky. Je velice vhodná jako nápod před spaním díky nižšímu obsah kofeinu.

Vzhled suchého listu 


Světle hnědé řapíky a fragmenty listů

Vůně sypaného listu 


Jemně pečené, nasládlé

Příprava čaje 


Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.

Barva nálevu 


Žlutohnědá

Vůně nálevu 


Lehce pečená

Chuť nálevu 


Sladká, jemně pečená až karamelovo-ořechová

Vůně vyluhovaného listu 


Hnědé řapíky a listy

Vzhled vyluhovaného listu 


Tmavě hnědé řapíky a fragmenty listů

Hojicha

[x] Zavřít
Našli jste někde lepší cenu?