-25 %

Hojicha

Země původu: Japonsko  

Hodnocení: 3,8 (již hodnotili 4 uživatelé)
3.7500/5 4

Jemně pražené řapíky a netříděné listy zeleného čaje pražené při teplotě 200°C. Japonská specialita vhodná mimo jiné po vydatném jídle nebo za studena v letním období. Hojicha se stala velice oblíbenou díky svým zdravotním účinkům. Původně se jednalo o nižší třídu čaje. Původ prefektura Shizuoka, značka Chamizen.

Popis

více

Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky.…

Příprava čaje


Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.

Více o čaji
Původní cena: 197 Kč
Akční cena s DPH za balení: 50 g

147 Kč

Dostupnost: Není na skladě
(V případě zájmu o tento produkt
nás kontaktujte)

Novinka

Letní den

Novinka / Čaj Letní den

Německo / 100 g

113 Kč

Akce

Jahody v čokoládě

-20 %
Akce / Čaj Jahody v čokoládě
116 Kč

Německo / 100 g

93 Kč

Akce

Lesní ovoce (malina-ostružina)

-15 %
Akce / Čaj Lesní ovoce (malina-ostružina)
95 Kč

Čína / 100 g

81 Kč

Doporučujeme

Rooibos Brusinky s vanilkou

-20 %
Doporučujeme / Čaj Rooibos Brusinky s vanilkou
106 Kč

Jižní Afrika / 100 g

85 Kč

Novinka

Sluneční ovoce - meloun

Novinka / Čaj Sluneční ovoce - meloun

Německo / 100 g

114 Kč

Rooibos Granátové jablko / Grep

Čaj Rooibos Granátové jablko / Grep

Jižní Afrika / 100 g

96 Kč

Novinka

Morning Red

Novinka / Čaj Morning Red

Čína / 50 g

75 Kč

Červené ovoce / aromatizováno

Čaj Červené ovoce / aromatizováno

Německo / 100 g

101 Kč

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo

Hojicha

[x] Zavřít hojicha-detail.jpg

Komentář 


Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky. Je velice vhodná jako nápod před spaním díky nižšímu obsah kofeinu.

Vzhled suchého listu 


Světle hnědé řapíky a fragmenty listů

Vůně sypaného listu 


Jemně pečené, nasládlé

Příprava čaje 


Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.

Barva nálevu 


Žlutohnědá

Vůně nálevu 


Lehce pečená

Chuť nálevu 


Sladká, jemně pečená až karamelovo-ořechová

Vůně vyluhovaného listu 


Hnědé řapíky a listy

Vzhled vyluhovaného listu 


Tmavě hnědé řapíky a fragmenty listů

Hojicha

[x] Zavřít
Našli jste někde lepší cenu?