-25 %

Hojicha

Země původu: Japonsko  

Hodnocení: 4 (již hodnotili 3 uživatelé)
4.0000/5 3

Jemně pražené řapíky a netříděné listy zeleného čaje pražené při teplotě 200°C. Japonská specialita vhodná mimo jiné po vydatném jídle nebo za studena v letním období. Hojicha se stala velice oblíbenou díky svým zdravotním účinkům. Původně se jednalo o nižší třídu čaje. Původ prefektura Shizuoka, značka Chamizen.

Popis

více

Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky.…

Příprava čaje


Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.

Více o čaji
Původní cena: 197 Kč
Akční cena s DPH za balení: 50 g

147 Kč

Dostupnost: Skladem
(expedice do 24-48 hodin)
Množství:


Našli jste lepší cenu?
1 ks = 50 g ks

Napište nám




Novinka

An Ji Bai Cha

-35 %
Novinka / Čaj An Ji Bai Cha
397 Kč

Čína / 50 g

258 Kč

Novinka

Rooibos Borůvka / jogurt (Rooibos Borůvka / jogurt)

-10 %
Novinka / Čaj Rooibos Borůvka / jogurt
94 Kč

Jižní Afrika / 100 g

85 Kč

Phoenix Tanchung

Čaj Phoenix Tanchung

Čína / 50 g

205 Kč

Tie Guan Yin An Xi (Železná Bohyně Milosrdenství)

Čaj Tie Guan Yin An Xi

Čína / 50 g

81 Kč

Mango – Maracuja

-15 %
Čaj Mango – Maracuja
86 Kč

Německo / 100 g

73 Kč

Keemun Gong Fu

-25 %
Čaj Keemun Gong Fu
90 Kč

Čína / 50 g

67 Kč

Novinka

Rooibos Pomeranč s mátou

Novinka / Čaj Rooibos Pomeranč s mátou

Jižní Afrika / 100 g

97 Kč

Gabaron Oolong

Čaj Gabaron Oolong

Thajsko / 50 g

181 Kč

Puerh Klasik

-10 %
Čaj Puerh Klasik
89 Kč

Čína / 100 g

80 Kč

Newsletter

Přihlášení k odběru novinek.

Adresa

Ocelářská 392/9
190 00 Praha 9-Libeň
(Výdej - Recepce
Po-Pá 7:00 - 16:45
)

Kontakt

tel.: +420 774 408 942,
       +420 774 851 061
e-mail: info@unitea.cz

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo

Hojicha

[x] Zavřít hojicha-detail.jpg

Komentář 


Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky. Je velice vhodná jako nápod před spaním díky nižšímu obsah kofeinu.

Vzhled suchého listu 


Světle hnědé řapíky a fragmenty listů

Vůně sypaného listu 


Jemně pečené, nasládlé

Příprava čaje 


Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.

Barva nálevu 


Žlutohnědá

Vůně nálevu 


Lehce pečená

Chuť nálevu 


Sladká, jemně pečená až karamelovo-ořechová

Vůně vyluhovaného listu 


Hnědé řapíky a listy

Vzhled vyluhovaného listu 


Tmavě hnědé řapíky a fragmenty listů

Hojicha

[x] Zavřít
Našli jste někde lepší cenu?