-25 %

Hojicha

Země původu: Japonsko  

Hodnocení: 3,8 (již hodnotili 4 uživatelé)
3.7500/5 4

Jemně pražené řapíky a netříděné listy zeleného čaje pražené při teplotě 200°C. Japonská specialita vhodná mimo jiné po vydatném jídle nebo za studena v letním období. Hojicha se stala velice oblíbenou díky svým zdravotním účinkům. Původně se jednalo o nižší třídu čaje. Původ prefektura Shizuoka, značka Chamizen.

Popis

více

Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky.…

Příprava čaje


Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.

Více o čaji
Původní cena: 197 Kč
Akční cena s DPH za balení: 50 g

147 Kč

Dostupnost: Není na skladě
(V případě zájmu o tento produkt
nás kontaktujte)

Napište nám




Rooibos Jahody se smetanou

Čaj Rooibos Jahody se smetanou

Jižní Afrika / 100 g

86 Kč

Rooibos Citron a ananas

-15 %
Čaj Rooibos Citron a ananas
113 Kč

Jižní Afrika / 100 g

96 Kč

Akce

Jižní moře (ochuceno mangem a maracujou)

-15 %
Akce / Čaj Jižní moře (ochuceno mangem a maracujou)
88 Kč

Čína / 100 g

75 Kč

Akce

Rooibos Sladký hřích

-15 %
Akce / Čaj Rooibos Sladký hřích
113 Kč

Jižní Afrika / 100 g

96 Kč

Honeybush Zelený

Čaj Honeybush Zelený

Jižní Afrika / 100 g

93 Kč

Doporučujeme

Rooibos Brusinky s vanilkou

-20 %
Doporučujeme / Čaj Rooibos Brusinky s vanilkou
106 Kč

Jižní Afrika / 100 g

85 Kč

Honeybush Červený

Čaj Honeybush Červený

Jižní Afrika / 100 g

109 Kč

Doporučujeme

Orient

Doporučujeme / Čaj Orient

Německo / 100 g

102 Kč

Akce

Mango – Maracuja

-10 %
Akce / Čaj Mango – Maracuja
103 Kč

Německo / 100 g

93 Kč

Bylinná směs s mangem a zázvorem

Čaj Bylinná směs s mangem a zázvorem

Německo / 100 g

96 Kč

Newsletter

Přihlášení k odběru novinek.

Adresa

Kolbenova 997/5g
190 00 Praha 9-Vysočany
 

Kontakt

tel.: +420 774 885 855,
       +420 774 408 942
      
e-mail: [javascript protected email]

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo

Hojicha

[x] Zavřít hojicha-detail.jpg

Komentář 


Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky. Je velice vhodná jako nápod před spaním díky nižšímu obsah kofeinu.

Vzhled suchého listu 


Světle hnědé řapíky a fragmenty listů

Vůně sypaného listu 


Jemně pečené, nasládlé

Příprava čaje 


Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.

Barva nálevu 


Žlutohnědá

Vůně nálevu 


Lehce pečená

Chuť nálevu 


Sladká, jemně pečená až karamelovo-ořechová

Vůně vyluhovaného listu 


Hnědé řapíky a listy

Vzhled vyluhovaného listu 


Tmavě hnědé řapíky a fragmenty listů

Hojicha

[x] Zavřít
Našli jste někde lepší cenu?