-25 %

Hojicha

Země původu: Japonsko  

Hodnocení: 3,8 (již hodnotili 4 uživatelé)
3.7500/5 4

Jemně pražené řapíky a netříděné listy zeleného čaje pražené při teplotě 200°C. Japonská specialita vhodná mimo jiné po vydatném jídle nebo za studena v letním období. Hojicha se stala velice oblíbenou díky svým zdravotním účinkům. Původně se jednalo o nižší třídu čaje. Původ prefektura Shizuoka, značka Chamizen.

Popis

více

Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky.…

Příprava čaje


Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.

Více o čaji
Původní cena: 197 Kč
Akční cena s DPH za balení: 50 g

147 Kč

Dostupnost: Není na skladě
(V případě zájmu o tento produkt
nás kontaktujte)

Akce

Energie čaker / bez přidaných aromat

-15 %
Akce / Čaj Energie čaker / bez přidaných aromat
86 Kč

Německo / 100 g

73 Kč

Doporučujeme

Mandle

-10 %
Doporučujeme / Čaj Mandle
103 Kč

Německo / 100 g

93 Kč

Mango / Kokos

Čaj Mango / Kokos

Německo / 100 g

82 Kč

Doporučujeme

Rooibos Karamelka

Doporučujeme / Čaj Rooibos Karamelka

Jižní Afrika / 100 g

100 Kč

Doporučujeme

Svěží limetka

-15 %
Doporučujeme / Čaj Svěží limetka
115 Kč

Čína / 100 g

98 Kč

Akce

Goji

-15 %
Akce / Čaj Goji
113 Kč

Čína / 100 g

96 Kč

Akce

Matcha práškový čaj 50g

-25 %
Akce / Čaj Matcha práškový čaj 50g
711 Kč

Japonsko / 50 g

533 Kč

Zimní mlha / aromatizováno

Čaj Zimní mlha / aromatizováno

Německo / 100 g

95 Kč

Akce

Likér Cassis

-15 %
Akce / Čaj Likér Cassis
93 Kč

Čína / 100 g

79 Kč

Newsletter

Přihlášení k odběru novinek.

Adresa

Kolbenova 997/5g
190 00 Praha 9-Vysočany
 

Kontakt

tel.: +420 774 885 855
tel.: +420 774 885 858
      
e-mail: [javascript protected email]

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo

Hojicha

[x] Zavřít hojicha-detail.jpg

Komentář 


Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky. Je velice vhodná jako nápod před spaním díky nižšímu obsah kofeinu.

Vzhled suchého listu 


Světle hnědé řapíky a fragmenty listů

Vůně sypaného listu 


Jemně pečené, nasládlé

Příprava čaje 


Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.

Barva nálevu 


Žlutohnědá

Vůně nálevu 


Lehce pečená

Chuť nálevu 


Sladká, jemně pečená až karamelovo-ořechová

Vůně vyluhovaného listu 


Hnědé řapíky a listy

Vzhled vyluhovaného listu 


Tmavě hnědé řapíky a fragmenty listů

Hojicha

[x] Zavřít
Našli jste někde lepší cenu?