-25 %

Hojicha

Země původu: Japonsko  

Hodnocení: 3,8 (již hodnotili 4 uživatelé)
3.7500/5 4

Jemně pražené řapíky a netříděné listy zeleného čaje pražené při teplotě 200°C. Japonská specialita vhodná mimo jiné po vydatném jídle nebo za studena v letním období. Hojicha se stala velice oblíbenou díky svým zdravotním účinkům. Původně se jednalo o nižší třídu čaje. Původ prefektura Shizuoka, značka Chamizen.

Popis

více

Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky.…

Příprava čaje


Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.

Více o čaji
Původní cena: 197 Kč
Akční cena s DPH za balení: 50 g

147 Kč

Dostupnost: Není na skladě
(V případě zájmu o tento produkt
nás kontaktujte)

Akce

Rooibos Relaxační (se zeleným Honeybushem)

-10 %
Akce / Čaj Rooibos Relaxační (se zeleným Honeybushem)
107 Kč

Jižní Afrika / 100 g

96 Kč

Rooibos Granátové jablko / Grep

Čaj Rooibos Granátové jablko / Grep

Jižní Afrika / 100 g

96 Kč

Akce

Kvetoucí zahrada / Jahoda s malinou

-20 %
Akce / Čaj Kvetoucí zahrada / Jahoda s malinou
123 Kč

Německo / 100 g

98 Kč

Akce

Zázvor

-10 %
Akce / Čaj Zázvor
94 Kč

Německo / 100 g

85 Kč

Akce

Jahody v čokoládě

-20 %
Akce / Čaj Jahody v čokoládě
116 Kč

Německo / 100 g

93 Kč

Puerh tmavý 7581 cihla (2008) 250g

Čaj Puerh tmavý 7581 cihla (2008) 250g

Čína / 250 g

679 Kč

Akce

Rakytníková směs / aromatizováno

A+
Akce / Čaj Rakytníková směs / aromatizováno

Německo / 100 g

78 Kč

Doporučujeme

Lapacho Pomeranč / Vanilka (Lapacho Pomeranč / Vanilka)

Doporučujeme / Čaj Lapacho Pomeranč / Vanilka

Brazílie / 100 g

71 Kč

Newsletter

Přihlášení k odběru novinek.

Adresa

Kolbenova 997/5g
190 00 Praha 9-Vysočany
 

Kontakt

tel.: +420 774 885 855
tel.: +420 774 885 858
      
e-mail: [javascript protected email]

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo

Hojicha

[x] Zavřít hojicha-detail.jpg

Komentář 


Hojicha se v Japonsku objevila v dvacátých letech minulého století. Je nabízena v sushi restauracích. Díky pražení získává vlastnosti pro které je oblíbená při stravování dle makrobiotiky. Je velice vhodná jako nápod před spaním díky nižšímu obsah kofeinu.

Vzhled suchého listu 


Světle hnědé řapíky a fragmenty listů

Vůně sypaného listu 


Jemně pečené, nasládlé

Příprava čaje 


Zalijeme vodou o teplotě cca 95C, louhujeme dle chuti od 60ti sekund déle. Poslední nálev můžeme nechat louhovat více jak deset minut.

Barva nálevu 


Žlutohnědá

Vůně nálevu 


Lehce pečená

Chuť nálevu 


Sladká, jemně pečená až karamelovo-ořechová

Vůně vyluhovaného listu 


Hnědé řapíky a listy

Vzhled vyluhovaného listu 


Tmavě hnědé řapíky a fragmenty listů

Hojicha

[x] Zavřít
Našli jste někde lepší cenu?