Velice aromatický nálev z květů vonokvětky (Osmanthu)
Kdo jednou ochutnal a zalíbil si tuto originální chuť, nedá již jinak. Stejnou chuť čajomil najde v Osmant oolongu. Osmantus neboli Vonokvětka patřící do čeledě olivovníkovitých (Oleaceae) je v Číně široce využívaná. Čaj z květů známý jako "Guìhuā chá" nabízí aromatický, jemně sladký a chuťově plný nálev.…
Očistíme-li, tak pouze vlažnou vodou. Zaléváme cca 75°C, první nálev cca 30 vteřin. Druhý nálev sléváme okamžitě. Další nálevy dle chuti 10 až 30 vteřin, postupně zvyšujeme teplotu a čas. Tradiční příprava je vařením po dobu 10ti minut, což můžeme doporučit pouze při vhodném poměru květu a množství…
Více o čaji | |
---|---|
Původní cena: | |
Akční cena s DPH za balení: 25 g | 98 Kč |
Dostupnost: |
Není na skladě
(V případě zájmu o tento produkt nás kontaktujte) |
Přihlášení k odběru novinek.
Kolbenova 997/5g
190 00 Praha 9-Vysočany
tel.: +420 774 885 855
tel.: +420 774 885 858
e-mail: [javascript protected email]
Vonokvětka
Kdo jednou ochutnal a zalíbil si tuto originální chuť, nedá již jinak. Stejnou chuť čajomil najde v Osmant oolongu. Osmantus neboli Vonokvětka patřící do čeledě olivovníkovitých (Oleaceae) je v Číně široce využívaná. Čaj z květů známý jako "Guìhuā chá" nabízí aromatický, jemně sladký a chuťově plný nálev. Vůně i chuť jsou nezapomenutelné a věrně nesou aroma rozkvetlých keřů. Podobně jako Ženšen pětilistý je Osmantus vhodný nejen samotný, ale také v kombinaci s čaji zelenými nebo třeba Puerhy. Zjemní nálev, v případě Puerhu potlačí mnohdy nechtěné zemité aroma. Každý čajomilec získává tak možnost dle aktuálního záměru vytvořit čaj který přesně vyhovuje chuti. Čínská medicína využívá Osmantus pro čištění organismu, uklidnění a proti zánětům. Evropan přivítá zmírnění symptomů nachlazení, rychlejší průběh tohoto nepříjemného stavu a dobré odhlenění. Vonokvětka specificky pomáhá při ženských nemocech, protože velice efektivně čistí organismus. Pozitivně ovlivňuje menstruační cyklus, s ním spojené komplikace a nemoci. Díky očistě organismu se zlepšuje kvalita pokožky. Květy jsou jinak využitelné velice různorodě, například pro výrobu sirupů a sladkostí.
Malé sušené kvítky v rozmezí barevnosti od žluté po světle hnědé
Sladká, ovocno-květinová
Očistíme-li, tak pouze vlažnou vodou. Zaléváme cca 75°C, první nálev cca 30 vteřin. Druhý nálev sléváme okamžitě. Další nálevy dle chuti 10 až 30 vteřin, postupně zvyšujeme teplotu a čas. Tradiční příprava je vařením po dobu 10ti minut, což můžeme doporučit pouze při vhodném poměru květu a množství vody.
Výrazně žlutá, až zlatá
Ovocná, sladší a přesto osvěžující
Překvapivě osvěžující, ovocná, s nádechem plně zralých broskví, z vypitého šálku až ušlechtilého sladkého vína.
Sladká, ovocno-květinová
Podobný okvětním lístkům černého bezu nebo květu lípy
Čaje nečaje