Čaje z Brazílie

Pěstování čaje bylo rozšířené v druhé polovině 19tého století. Od roku 1920 japonští imigranti začali znovu čaj produkovat. Vzhledem k podmínkám má nižší kvalitu a proto je v současnosti používán většinou pro výrobu "Ice tea" a podobných nápojů na export. Pro Brazílii a Jižní Ameriku jsou však typické bylinné čaje, ovocné a hlavně nálev z listů Cesmíny paraguayské zvaný Maté. Nápoj obsahuje velké množství minerálů, vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek. Celodenní popíjení je možné díky následující přípravě (zde uvádíme ve zkratce): do kalabasy vložíme bombillu a kolem ní do dvou třetin výšky nasypeme listy. Místo kolem stélky zalijeme troškou horké vody. Aniž bychom s bombillou hýbali, upíjíme. Na stejné místo postupně přidáváme vodu. Nálev tak není koncentrovaný, o kalabasu si nepálíme ruce a můžeme popíjet celý den.

Doporučujeme

Keramický čajový set pro jednoho SARABI

Doporučujeme / Příslušenství Keramický čajový set pro jednoho SARABI

Keramikcý čajový set pro jednoho SARABI v orientálním provedení. Set…

646 Kč
Koupit

Mate Green (Brazilské Maté)

Čaj Mate Green

Osvěžující nálev s větším obsahem kofeinu

Brazílie / 100 g

58 Kč
Koupit

Akce

Lapacho (Lapacho)

A+
Akce / Čaj Lapacho

Přírodní produkt z vnitřní kůry stromu Lapacho. Jeho domovem je jižní…

Brazílie / 100 g

72 Kč
Koupit

Novinka

Lapacho Pomeranč / Vanilka (Lapacho Pomeranč / Vanilka)

Novinka / Čaj Lapacho Pomeranč / Vanilka

Je na světě něco lepšího než kombinace chuti pomeranče a vanilky? Zkombinovali jsme tyto…

Brazílie / 100 g

77 Kč
Koupit

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo