Čaje z Brazílie

Pěstování čaje bylo rozšířené v druhé polovině 19tého století. Od roku 1920 japonští imigranti začali znovu čaj produkovat. Vzhledem k podmínkám má nižší kvalitu a proto je v současnosti používán většinou pro výrobu "Ice tea" a podobných nápojů na export. Pro Brazílii a Jižní Ameriku jsou však typické bylinné čaje, ovocné a hlavně nálev z listů Cesmíny paraguayské zvaný Maté. Nápoj obsahuje velké množství minerálů, vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek. Celodenní popíjení je možné díky následující přípravě (zde uvádíme ve zkratce): do kalabasy vložíme bombillu a kolem ní do dvou třetin výšky nasypeme listy. Místo kolem stélky zalijeme troškou horké vody. Aniž bychom s bombillou hýbali, upíjíme. Na stejné místo postupně přidáváme vodu. Nálev tak není koncentrovaný, o kalabasu si nepálíme ruce a můžeme popíjet celý den.

Porcelánový Gaivan bílý se zelenými lístky

Příslušenství Porcelánový Gaivan bílý se zelenými lístky

Porcelánový Gaivan na přípravu čaje

373 Kč
Koupit

Mate Green (Brazilské Maté)

Čaj Mate Green

Osvěžující nálev s větším obsahem kofeinu

Brazílie / 100 g

58 Kč
Koupit

Akce

Lapacho (Lapacho)

A+
Akce / Čaj Lapacho

Přírodní produkt z vnitřní kůry stromu Lapacho. Jeho domovem je jižní…

Brazílie / 100 g

72 Kč
Koupit

Novinka

Lapacho Pomeranč / Vanilka (Lapacho Pomeranč / Vanilka)

Novinka / Čaj Lapacho Pomeranč / Vanilka

Je na světě něco lepšího než kombinace chuti pomeranče a vanilky? Zkombinovali jsme tyto…

Brazílie / 100 g

77 Kč
Koupit

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo