Antioxidanty

images.jpgAntioxidanty obsažené v čajích omezují působení volných radikálů a snižují riziko vzniku rakoviny, srdečních chorob, krevních sraženin, snižují krevní tlak, zlepšují imunitu, paměť a koncentraci a také oddalují stárnutí.

Antioxidanty nechrání organismus jen přímo, ale i nepřímo, např. tím, že chrání před degradací některé další antioxidanty. V současné době je věnována pozornost velice silnému antioxidantu EGCG (Epigallocatechin gallate). Vyskytuje se hlavně v zeleném čaji, protože ten je zaléván vodou o nízké teplotě. Vynikající jako prevence rakoviny a také podpora při její léčbě (mozku, prostaty, močového měchýře a karcinom děložního čípku), Výzkum je věnován využití EGCG při snižování průběhu  HIV/AIDS. Antioxidanty v přirozené formě jsou tělem výborně přijímány a nedochází u nich k tzv. zvratu antioxidantu, kdy se potravinové doplňky mění na prudce oxidační (β-karoten (provitamín A), vitamin E, C a flavonoidy).

Dle obsahu antioxidantů patří zelený čaj do stejné skupiny jako šípky, červený rybíz, česnek, zázvor, dobře vyzrálá rajčata a rajská šťáva z nich, blumy, višně, tmavé třešně, světlé třešně, meruňky a broskve, červené grepy.

Kam dál?


Napište nám




Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo