Gabaron Oolong

Země původu: Thajsko  

Hodnocení: 3,5 (již hodnotilo 6 uživatelů)
3.5000/5 6

Velice jemný, hladký a elegantní, aromatický a mírně povzbuzující čaj pro popíjení ve dne i večer.

Popis

více

Gabaron má v zpracovaných listech mnohonásobně vyšší obsah aminokyselin, specificky kyselinu gama-aminomáselnou (kyselina γ-aminomáselná, GABA), která je hlavním inhibičním neurotransmiterem centrální…

Příprava čaje

více

Po opláchnutí a ohřátí nádobí první nálev přeléváme vodou o teplotě 80 až 85°C. Louhujeme v řádu minuty až dvou. Cílem je postupně z listů vylouhovat co nejvíce zdraví prospěšných látek.…

Více o čaji Oolong Microsite
Cena s DPH za balení: 50 g

181 Kč

Dostupnost: Skladem
(expedice do 24-48 hodin)
Množství:


Našli jste lepší cenu?
1 ks = 50 g ks

Napište nám




Akce

Matcha Amai 100g

A+
Akce / Čaj Matcha Amai 100g

ČR / 100 g

66 Kč

Novinka

Earl Grey Premium

Novinka / Čaj Earl Grey Premium

Srí Lanka / 100 g

118 Kč

Novinka

Brusinky s Açai

Novinka / Čaj Brusinky s Açai

Německo / 100 g

91 Kč

Doporučujeme

Bora Bora

Doporučujeme / Čaj Bora Bora

Německo / 100 g

92 Kč

Akční výprodej

Cui Yu Formosa Oolong (Nefritové Lístky)

-40 %
Akční výprodej / Čaj Cui Yu Formosa Oolong
183 Kč

Taiwan / 50 g

110 Kč

Novinka

Malina s třešní

Novinka / Čaj Malina s třešní

Německo / 100 g

97 Kč

Puerh tmavý 7581 cihla (2008) 250g

Čaj Puerh tmavý 7581 cihla (2008) 250g

Čína / 250 g

679 Kč

Doporučujeme

Orient

Doporučujeme / Čaj Orient

Německo / 100 g

102 Kč

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo

Gabaron Oolong

[x] Zavřít gabaron-detail.jpg

Alternativní název 


GABA

Komentář 


Gabaron má v zpracovaných listech mnohonásobně vyšší obsah aminokyselin, specificky kyselinu gama-aminomáselnou (kyselina γ-aminomáselná, GABA), která je hlavním inhibičním neurotransmiterem centrální nervové soustavy. Tuto vlastnost mají "GABA" čaje díky výrobnímu postupu, který objevil Dr.Tsushida Tojiro v Japonsku v roce 1987 při experimentování s konzervací potravin. Obsah aminokyselin se v čajových listech podstatně zvýšil, pokud byly v průběhu zpracování vystaveny po dobu 6ti až 10ti hodin dusíku namísto kyslíku. Popíjení Gabaronu přináší uklidnění, vyrovnání psychiky a dlouhodobě lepší koncentraci. Je proto vhodný při potřebě zvládat úzkostné stavy. Napomáhá snížení krevního tlaku, zlepšuje prokrvení a metabolismus mozku, snižuje množství cukru v krvi, pomáhá při nespavosti, chrání ledviny a játra. V Japonsku se GABA čaj vyrábí primárně ve formě zeleného čaje, na Taiwanu převládá zpúsob zpracování na Oolong.

Vzhled suchého listu 


Temně zelené oblé granulky se žluto-medovou kresbou.

Vůně sypaného listu 


Jemně květinová s lehkým karamelovým tónem.

Příprava čaje 


Po opláchnutí a ohřátí nádobí první nálev přeléváme vodou o teplotě 80 až 85°C. Louhujeme v řádu minuty až dvou. Cílem je postupně z listů vylouhovat co nejvíce zdraví prospěšných látek. U dalších nálevů zvyšujeme mírně teplotu a čas (90°C, do 3min). Tento druh přípravy nabízí relativně stálou chuť bez markantnějších rozdílů mezi nálevy.

Barva nálevu 


Zlato – medová až místy lehce oranžová.

Vůně nálevu 


Vyvážená, plná, jemně pečená s tónem podtónem rozkvetlých květin a vzácných dřev. S dalšími nálevy postupně se zaoblující.

Chuť nálevu 


Ve srovnání s oolongy v nabídce je nálev jemnější, vystupuje náznak koření a pečená chuť s menším dozvukem. Při delším louhování osvěžující díky jemné svíravosti.

Vůně vyluhovaného listu 


Lehká, s podtextem karamelu.

Vzhled vyluhovaného listu 


Kadeřavé lístky temně zelené barvy, rovnoměrně oxidované.

Příbuzné čaje 


Oolongy s Taiwanu (Formosa)

Gabaron Oolong

[x] Zavřít
Našli jste někde lepší cenu?