Archív článků

Čaj pro každou hodinu

Publikováno: 14. 5. 2017

ovocny-caj.jpg

Ovocné čaje nám vrací léto svoji barvou, vůní i chutí. Není tu řeč o černých čajích s příchutí ovoce, ale o čistých čajích, které v jednom šálku nabízí celé jahody, maliny a arónie s kousky jablek, broskví nebo ananasu.

Celý článek

Čaj o páté

Publikováno: 14. 5. 2017

tee-419320_960_720.jpg

Kdo by neznal pravou kontinentální klasiku v podobě šálku černého čaje? Elegantní Earl Grey s delikátní vůní bergamotu patří mezi to nejlepší z anglické kultury, která šálkem čaje řeší i ty nejzapeklitější problémy!

Celý článek

Čaj o jedenácté - zázrak z Afriky

Publikováno: 14. 5. 2017

ilu_rooibos.jpg

Červený čaj s krásným jménem rooibos je známý již desítky let, ale poznání jeho historie a zdravotních účinků přináší vědomou radost z každého doušku. Rooibos má jantarově červenou barvu nálevu, výraznou a zároveň lehkou vůni a jasnou, přirozeně sladkou chuť.

Celý článek

Čajovník australský

Publikováno: 14. 5. 2017

shutterstock_286085753.jpg

Strom čajovníku australského nemá nic společného s čajovníkem pěstovaným pro pití čaje. Čajový nápoj zůstává výsadou vylouhovaných listů stálezeleného keře Camellia sinensis. Australský čajovník patří k myrtovitým a je příbuzný s eukalyptovníky.

Celý článek

Darjeeling

Publikováno: 15. 12. 2016

shutterstock_307920896.jpg

Oblast Darjeeling v severním cípu indického státu Západní Bengálsko dává jeden z nejcennějších čajů světa. Úbočí kopců zahalených mlžnými opary skrývají nekonečné čajové plantáže a obrací oči k azurové obloze, na níž se tyčí třetí nejvyšší hora světa Kanchenjunga, přezdívaná „královna hor“.

Celý článek

Tereré – ledový nápoj z Maté

Publikováno: 7. 12. 2016

mate-green-nahled.jpg

Nápoje z Maté jsou známy především pro své povzbuzující účinky a způsobů přípravy je několik. Například klasický horký nápoj z Maté (Chimarrão) v tradiční nádobě z tykve (Kalabasa). Existuje také způsob přípravy zvaný „Tereré" ...

Celý článek

Ovocné čaje - složení, chuť, vůně a účinky

Publikováno: 25. 9. 2015

teavana1_001.jpg

Ovocné čaje (respektive ovocné směsi), se vyznačují především různými ovocnými sušinami, bylinkami a kořením. S čaji jako takovými kromě přípravy nemají vlastně nic společného, protože tyto směsi nepocházejí z čajovníku. 

Celý článek

Antioxidanty

Publikováno: 25. 9. 2015

images.jpg

Omezují působení volných radikálů a snižují riziko vzniku rakoviny, srdečních chorob, krevních sraženin, snižují krevní tlak, zlepšují imunitu, paměť a koncentraci, oddalují stárnutí.

Celý článek

Napište nám




Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo